Pályázat

A támogatás tárgya: „A Medi-Invest Kft. napelemes-rendszer telepítési projektje”

Kedvezményezett neve: Medi-Invest Kft.

Projekt címe: 5561 Békésszentandrás, Gondalaposi üdülősor 2276 hrsz

Szerződött támogatás összege: 2 506 735 Ft

Támogatás mértéke: 55%

Projekt tartalmának bemutatása:

A Medi-Invest Kft. építési kivitelezési tevékenységgel, valamint szálláshely-üzemeltetéssel foglalkozik. A vállalkozás hosszú évek óta sikeresen működik a területén, főtevékenységként a kivitelezést megjelölve, azonban fontos és lényegi eleme a cégnek a szálláshely megléte és üzemeletetése. A cég célja az, hogy gazdaságosan, költséghatékonyan tudjon működni, melyhez elengedhetetlen manapság az alternatív energiaforrások igénybevétele.

A fejlesztés célja, hogy egy egyszerűsített energetikai fejlesztés által, egy 15 kW névleges teljesítményű napelemes rendszer segítségével, az éves fogyasztásának a 68,5%-t kiválthassa megújuló energiával. A telepítésre került napelemes rendszer az épületek tetőfelületén került elhelyezésre.

Projekt befejezési dátuma: 2021.05.24.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03153

Alapadatok: Kedvezményezett: Medi-Invest Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A Projekt címe: „Innovatív eszközfejlesztés a Medi-Invest Kft-ben”.

Felhívás megnevezése: „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”

Projekt azonosítója: GINOP-1.2.8- 20-2020-03300

Elnyert támogatás összege: 7 500 000 Ft

Támogatás intenzitása: 58,87%

Rövid összefoglaló:

Jelen projekt 3 db új eszköz beszerzésére irányult, melyek a vállalkozás szolgáltatási palettájának bővítése által a hatékony munkavégzéssel hozzájárul a vállalkozás fenntartásához és az alkalmazottak foglalkoztatásának biztosításához.

A beszerzendő új gépek az alábbiak:

  1. NOCOMAX EASY fertőtlenítő készülék: ez a diszperziós gép lehetővé teszi a helyiségek 20 000 m3-ig történő kezelését. Baktericid, virucid, fungicid és sporicid, a jelenlegi szabványoknak megfelelően. Nem allergén termékek, a környezetet vagy az embereket nem veszélyeztetve.

  2. Nocospray 2 fertőtlenítő készülék: a rendszer zárt térben történő felületfertőtlenítésre alkalmas eljárás. Kórokozók eliminálására szolgál minden olyan esetben, amikor bizonyítottan illetve feltételezhetően ismeret vagy ismeretlen kórokozókkal szennyezett felületek találhatók a fertőtlenítendő helyiségekben. Rendszeres használatával csökkenteni lehet a nosocomiális fertőzés kockázatát. Az eljárás teljesen környezetbarát gyors és hatékony. Hatékonyan kezeli az egyéb módszerekkel nehezen vagy egyáltalán nem elérhető helyeket, réseket is. A száraz köd mindenhová eljut, hiszen nagyon gyors fordulatszámon porlasztva kis méretben 0,3µ jutnak ki az OH-ionok a levegőbe. Száraz ködképzés előnye, hogy nem korrodál, így a helyiségben minden gép, monitor bent maradhat és hatékonyan fertőtleníthet. A papírcsomagoláson a köd nem jut keresztül ezért a helyiségben található papír csomagolású egyszerhasználatos eszközöket is fertőtleníthetik vele. A beavatkozás után semmilyen káros anyag nem marad a helyiségben. Maradványként sem por, sem egyéb zavaró elem nem keletkezik. A hidrogén-peroxid a behatási idő végére oxigénre bomlik el. Megfelelően dozírozva biztonságot nyújt mind a betegek, mind az egészségügyi szakszemélyzet számára.

  3. Reactor hab- és poliureaszóró berendezés: A poliurea (polikarbamid) egy tökéletes bevonati rendszer, melyet ma már Európa szerte sok különböző célra alkalmaznak. Leggyakrabban vízzáró bevonatként, beton és acél korrózióvédelemre valamint kopásálló felületekhez használják. Előnye a hagyományos anyagokkal szemben a sokrétű felhasználási lehetőség, gyorsaság, alkalmazkodása a felületekhez és minőségi tulajdonságai.

A vállalkozás célja, hogy a szolgáltatásainak bővítése által a jelenleg is foglalkoztatott állományi létszámát maradéktalanul megtartsa, ne kelljen munkaórát csökkenteni, sem elbocsátani a munkavállalókat. Az új eszközök beszerzésével lehetőség nyílik új piacra betörni, melyre nagy igény jelentkezik, ezért a jelenlegi alkalmazottaknak a jövőben is munkát tud biztosítani a vállalkozás. 

Amennyiben nem történik meg az új eszközök beszerzése, a várt bevételek elmaradnak, és félő, hogy alkalmazottaktól kell megválni. De a terveinkben szereplő és jelen pályázati támogatásból megvalósuló beszerzés komoly alapod ad arra, hogy a koronavírus okozta visszalépés után újult erővel tudjon működni ismét a cég.